Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren langs de Zuid-Willemsvaart, de opbrengsten worden minder en minder. © Marc Bolsius

Parkeeropbrengsten Den Bosch vallen vies tegen

DEN BOSCH - Er wordt minder en minder betaald geparkeerd in Den Bosch. De gemeente ontvangt de laatste drie jaar minder parkeergeld en haalt al helemaal niet binnen wat het in die jaren had verwacht. Het bezoek aan de acht parkeergarages en vier transferia loopt hard terug. Het straatparkeren heeft in drie jaar weer wel meer opgeleverd, maar dat komt vooral omdat de tarieven verhoogd zijn. 

Dat blijkt uit eigen onderzoek van het Brabants Dagblad na een Wob-procedure. Den Bosch ontving vorig jaar ruim 14.3 miljoen euro aan parkeergelden, ruim 250.000 euro minder dan in 2016. Maar vooral ook ruim één miljoen euro minder dan de gemeente had verwacht in 2018 op te halen. Vooral de opbrengst van de parkeergarages bleef ver achter bij de verwachtingen: ruim anderhalf miljoen euro. 

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch