Volledig scherm
De Febo in Den Bosch ging in vlammen op. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

Politie gaat uit van brandstichting bij Febo in Den Bosch

DEN BOSCH - De politie gaat uit van brandstichting bij de brand bij snackbarketen Febo in Den Bosch. Zo bevestigde een politiewoordvoerster zondagmiddag. Het nog nieuwe gebouw op de Woonboulevard ging in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen op. 

Volledig scherm
De Febo in Den Bosch ging volledig in vlammen op. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

De technische recherche is deze zondag bezig met forensisch onderzoek. De plaats delict is met hekken afgezet zodat er niemand bij kan. Ook wordt buurtonderzoek gehouden. ,,We gaan ook kijken wat voor camerabeelden er zijn gemaakt", aldus een woordvoerster van de politie. Of er verband is met de ruit die vorige week werd ingegooid bij dezelfde Febo, kan zij nog niet zeggen. ,,Daar is het te vroeg voor.” 

Tweede keer in ruim drie jaar tijd zonder pand 

Het is de tweede keer in ruim drie jaar tijd dat de snackbarketen Febo in Den Bosch zonder pand komt te zitten. In februari 2016 raakte het pand van de Febo aan de Hinthamerstraat zwaar beschadigd nadat het gebouw van ‘buurman’ Pearle instortte. Febo ging op zoek naar een nieuwe locatie in het Bossche centrum, maar slaagde daar niet in. In juni vorig jaar opende Febo het nieuwe pand aan de Goudsmidstraat, op de parkeerplaats van het nieuwe gedeelte van de Bossche Woonboulevard. 

Ook brand in Tilburg  

Brandweerlieden roken benzinelucht in de buurt van de brandhaard. Beveiligers zagen enkele minuten voordat de brand uitbrak een scooter met twee personen erop wegrijden over de stoep langs de Balkweg. 

In 2017 brandde ook de Febo aan de Heuvelstraat in Tilburg af. Een jaar later heropende de keten hier een nieuwe vestiging. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch