De politie was met meerdere eenheden uitgerukt voor een 'schietincident' in het Beatrixpark in Den Bosch. Deze melding was vermoedelijk vals.
Volledig scherm
De politie was met meerdere eenheden uitgerukt voor een 'schietincident' in het Beatrixpark in Den Bosch. Deze melding was vermoedelijk vals. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Politie stuurt helikopter naar ‘schietincident’ Den Bosch, melding vermoedelijk vals

DEN BOSCH - De politie is woensdagavond met meerdere eenheden uitgerukt voor een vermoedelijk valse melding van een schietincident in Den Bosch. In het Beatrixpark, waar het incident zou hebben plaatsgevonden, troffen agenten geen gewonden of sporen van een schietpartij aan. Boven de wijk De Kruiskamp cirkelde tijdens het onderzoek een politiehelikopter.

  1. Voorstelling over hoe vrouwen zich door de oorlogsellende van Kamp Vught heen zongen
    PREMIUM

    Voorstel­ling over hoe vrouwen zich door de oorlogsel­len­de van Kamp Vught heen zongen

    VUGHT - Het begin is er: 10.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds. ,,Fantastisch nieuws, we kunnen gaan schrijven en repeteren!” Dolenthousiast zijn Mirjam van Dam, Monique de Adelhart Toorop en Harpert Michielsen. Ze kunnen, samen met Jetta Starreveld, aan de slag met hun voorstelling over Hetty Voûte en Gisela Söhnlein, de vrouwen die zongen om de ellende in de concentratiekampen van Vught en Ravensbrück het hoofd te bieden. ,,Ongelofelijk, die levenslust. Ze waren niet kapot te krijgen.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch