Medewerkers van Stadstoezicht waarschuwden afgelopen weekend 25 keer voor overtreding van de coronaregels.
Volledig scherm
Medewerkers van Stadstoezicht waarschuwden afgelopen weekend 25 keer voor overtreding van de coronaregels. © Marc Brink/BD

Poolen tijdens coronacrisis; bij herhaling 20.000 euro boete voor verhuurder

DEN BOSCH - Medewerkers van Stadstoezicht hebben afgelopen weekeinde in Den Bosch 25 waarschuwingen gegeven voor het overtreden van de coronaregels. Vrijdag zijn vijf personen gewaarschuwd omdat zij in een gehuurde bedrijfsruimte op De Herven bezig waren met poolen, eten en drinken. Volgens de gemeente zijn ‘deze activiteiten’ daar volgens de coronaregels verboden. 

De eigenaar van de ruimte kreeg een last onder dwangsom. Dat betekent dat hij een volgend keer een boete krijgt van 20.000 euro. 

Burgemeester Jack Mikkers zegt blij te zijn dat veel mensen ondanks het mooie weer toch gewoon thuis bleven: ,,Ik snap dat het lastig kan zijn om ook in deze zonnige dagen zo veel mogelijk thuis te blijven. Maar we doen het met een goede reden, want alleen samen krijgen we het coronavirus er onder. Ik vertrouw erop dat we dit samen en allemaal weten vol te houden!”

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch