Volledig scherm
Vandalisme in de fietsenstalling van het Paleiskwartier © Twitter @EJB1966

Potje paasvandalisme in fietsenstalling Paleiskwartier: slagveld langs Magistratenlaan

Di 24 apr. Het is geregeld een behoorlijk ******zooi in de fietsenstalling bij het station aan de kant van het Paleiskwartier, maar Pasen maakt bij sommigen schijnbaar nog wat meer agressie los. Fietseigenaren troffen dit paasweekeinde een slagveld aan langs de Magistratenlaan. 

Volledig scherm
Vandalisme in de fietsenstalling van het Paleiskwartier © Twitter @EJB1966

De foto's bij dit artikel zijn van zaterdag, toen de stalling er in elk geval van 10 uur 's morgen tot eind van de middag er zo bij lag. Iemand heeft er schijnbaar lol in gevonden om alle fietsen uit het rek te trekken en op de grond te flikkeren. Vooral de hoge rekken zijn met geweld leeg getrokken. Het is bepaald niet voor het eerst dat zoiets gebeurt, al was het dit weekeinde wel heel extreem.

Buiten dat iedereen met zijn klauwen van andermans spullen af moet blijven, functioneren de stallingen aan de rechtbankzijde ook slecht. De fietsenrekken, die aan twee kanten van de drukke laan liggen, staan regelmatig overvol. Toezicht is er niet bij de 331 fietsplekken en onder de overkapping meurt het vaak naar urine. Reden voor politieke partijen om al eens eerder over verbetering te praten, ook omdat er vanaf 2020 alweer een tekort aan stallingsplekken dreigt. Zo pleitte D66 onder meer voor een ondergrondse stalling aan deze kant van het station

Volledig scherm
Vandalisme in de fietsenstalling van het Paleiskwartier © Twitter @EJB1966
  1. Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht
    PREMIUM
    VIDEO

    Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht

    BRAKEL - De werkzaamheden aan de A2 tussen knooppunt Empel en Waardenburg zijn dit weekeinde volgens woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat ‘vlot en soepel verlopen’. De verkeersader richting Utrecht ging zondagavond rond 22.00 uur al open voor het verkeer. De planning was maandagochtend 5.00 uur. Rijkswaterstaat heeft dit weekeinde ter hoogte van Zaltbommel onder meer zo’n drie kilometer asfalt vernieuwd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch