Bewoners van de Schilderstraat zien de paal in hun straat liever meer naar de Zuid-Willemsvaart verschuiven zodat de parkeerplaats rechts niet meer wordt geblokkeerd door automobilisten die in de straat blokkeren en voor overlast zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Schilderstraat zien de paal in hun straat liever meer naar de Zuid-Willemsvaart verschuiven zodat de parkeerplaats rechts niet meer wordt geblokkeerd door automobilisten die in de straat blokkeren en voor overlast zorgen. © Marc Brink/BD

Problemen Hinthamerstraat verplaatst naar Schilderstraat: ‘Het is een ramp’

DEN BOSCH - Bewoners van de Bossche Schilderstraat klagen volop over (verkeers)overlast die volgens hen wordt veroorzaakt door bezoekers van coffeeshops even verderop in de Hinthamerstraat. Zij zeggen sinds de tijdelijke afsluiting van de Hinthamerstraat met problemen te zitten waarvan bewoners van de Clarastraat sinds kort zijn verlost. ,,Het is een ramp.’’

 1. ‘Herrie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’
  PREMIUM

  ‘Her­rie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’

  DEN BOSCH - De politie houdt het huis vlakbij het centrum van Boxtel al een hele tijd in de gaten. Buurtbewoners klagen keer op keer over geluidsoverlast. En op 24 februari van dit jaar is het weer foute boel. Ruim tien jongeren veroorzaken overlast. Een Boxtelaar (28) zou zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. ,,Volgens mij heb ik meegewerkt. Maar de politie was juist agressief’’, zegt de Boxtelaar tegen politierechter Van Vliet tijdens een rechtszaak.
 2. Woonbooteigenaren Ertveldplas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch blijven
  PREMIUM

  Woonbootei­ge­na­ren Ertveld­plas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch blijven

  DEN BOSCH - Een eerlijke en nieuwe keuze. Méér vragen de woonbootbewoners op de Ertveldplas in Den Bosch niet. De gemeente wil een groot deel van de bewoners van de plas aan de rand van het industrieterrein De Rietvelden weg hebben, maar volgens de Bewonersvereniging Ertveldplas (Bep) moet de wet toegepast worden. ,,En dan kunnen wij vervolgens zelf kiezen of we er willen blijven of verhuizen naar de Rosmalense Plas of de Van Veldekekade’’, stelt bestuurslid Erik Kersten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch