Volledig scherm
De voormalige pastorie in Boschveld waar een aantal maatschappelijke initiatieven gebruik van maken. © Google Streetview

PvdA vraagt hulp voor initiatieven die uit pastorie in Boschveld moeten

DEN BOSCH -  De PvdA in Den Bosch wil dat er ruimte gezocht gaat worden voor onder meer Imperium, de Spellenfanaat, Buurtmanbuurtvrouw en taalles aan kinderen in de wijk Boschveld. Maatschappelijke initiatieven die nu gebruik maken van de Oude Pastorie aan de Edisonstraat moeten daar wijken voor nieuwbouw en dreigen daarmee op straat te komen staan. 

Volgens fractievoorzitter Pieter Paul Slikker was weliswaar bekend dat de pastorie slechts tijdelijk gebruikt kon worden, ,,maar tijdelijke locaties zijn schaars, en als ieder initiatief dat tijdelijk onderdak heeft gevonden voorts aan kan kloppen bij de gemeente voor een vaste plek dan is het einde zoek’’. 

Daar wringt volgens de PvdA de schoen in Boschveld. Volgens Slikker is de beschikbare ruimte in de Brede Bossche School in verhouding relatief gering. ,,Ook wijkwerkplaats Copernikkel beschikt maar over een zeer beperkte ruimte. In Boschveld is er eigenlijk geen alternatief voorhanden. Het ziet er dan ook naar uit dat veel initiatieven op straat komen te staan.’’

Onwenselijk

Voor de  PvdA onwenselijk omdat Boschveld een wijk is waar juist ontmoeting, verbinding en maatschappelijke activiteit van groot belang is. ,,In de wijkmonitor scoort Boschveld dan ook beneden de maat. Of het nu gaat over woonomgeving, armoede, werkloosheid, veiligheid of sociale cohesie. Juist in Boschveld is naast handhaving als het mis gaat preventief jongeren- en welzijnswerk van ongekend belang. Ontmoeting en het samen verantwoordelijkheid nemen voor de buurt verdient er stimulans in plaats van teruggang.’’

De PvdA vraagt het college van B en W om mét woningcorporaties en maatschappelijk vastgoed te kijken of er meer ruimte in Boschveld beschikbaar gesteld kan worden.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch