Volledig scherm
Links het pand waar voorheen Remington zat. © Olaf Smit

Reünie voor oud-medewerkers van schrijfmachinefabriek Remington

DEN BOSCH - Oud-medewerkers van schrijfmachinefabriek Remington houden dit jaar weer een reünie. De fabriek, die tot 1985 in het huidige Paleiskwartier gevestigd was, produceerde op het hoogtepunt honderden typemachines per dag.

Ad Noij en Jo van der Burgt organiseren de reünie, die zal worden gehouden in Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel. De organisatie hoopt dat meer dan honderd oud-medewerkers langskomen. Bij de laatste reünie, alweer enkele jaren geleden, kwamen meer dan 150 mensen langs. Er werkten ooit 800 tot 1200 mensen in het pand dat momenteel door Avans Hogeschool wordt gebruikt aan de Onderwijsboulevard. Remington zat daar van 1952 tot het faillissement van Remington in 1985.

De reünie is op 20 oktober van 14 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via de facebookpagina van Remington reünie

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch