Volledig scherm
PREMIUM
Stationsplein in Den Bosch. © Brabants Dagblad

Ritjes van ‘snorders’ stranden bij rechter: ‘Ik wilde mensen helpen’

DEN BOSCH - Agenten krijgen vaak van betrapte Illegale taxichauffeurs (‘Snorders’) te horen dat ze een kennis vervoeren. Een klassiek smoesje om onder een boete van 1800 euro uit te komen. Maar soms wordt het de politie (in burger) gemakkelijk gemaakt. Bijvoorbeeld als een ‘snorder’ hen een goedkoop ritje aanbiedt.

Dat was het geval bij 27-Bosschenaar vorig jaar tijdens carnaval op het Bossche Stationsplein twee agenten in burger meenam. De man laat verstek gaan tijdens de rechtszitting bij politierechter Koolen. De rechter leest in het proces-verbaal dat de agenten door een bijrijder naast de verdachte werd gevraagd of zij een goedkope rit wilden maken. De agenten stapten in en het duurde niet lang of de rit eindigde met een aanhouding.

  1. Cromvoirtsepad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’
    PREMIUM
    UPDATE

    Cromvoirt­se­pad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’

    VUGHT - Werkschoenen, delen van badkamerkraantjes, spuitbussen, glas, plastic, spijkers en zelfs stukjes asbest. Bewoners hebben de afgelopen dagen al veel opgeruimd, maar het Cromvoirtsepad in Vught ligt nog steeds vol met resten bouwafval. ,,Levensgevaarlijk en te gek voor woorden", aldus de bewoners. Vught heeft de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) ingeschakeld om onderzoek te doen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch