Volledig scherm
De platenbeurs wordt bezocht door alle leeftijdscategorieën. Links de 19-jarige Koen van der Zanden die op zoek is naar een plaat van Rompeprop . © Chris Korsten

Rompeprop gezocht op Enige Echte Bossche Platenbeurs

DEN BOSCH – De zesde editie van de Enige Echte Bossche Platenbeurs, een jaarlijks terugkerend een-tweetje tussen W2 Poppodium en Robbies Records, heeft tot nu toe op deze zondag een klein leger aan geïnteresseerden op de been gebracht. In verschillende ruimtes zoeken vinyl-adepts naarstig in de vele bakken, in de hoop net die ene gewilde plaat aan te treffen.

Met een meer dan gemiddelde belangstelling struint Koen van der Zanden(19) de beurs af. ,,Ik ben op zoek naar een album van Rompeprop. Dat is grind core eerste klas! Een gewone sterveling heeft er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Maar geloof me, die muziek is echt top. Lekker veel scheurende gitaren, daar hou ik wel van!”, vertelt Van der Zanden die zelf gitaar speelt in de Bossche (punk)band Morning Dawn. ,,Ik heb nog niet gevonden wat ik zoek, maar dat hindert niet. Het is sowieso leuk om op deze platenbeurs te bivakkeren.”

Zijn bijna-naamgenoot Pierre van der Zande, eigenaar van The Record Hustler in Den Bosch, is een van de circa dertig standhouders. ,,Nee, Rompeprop heb ik helaas niet in mijn assortiment, maar wel bijvoorbeeld deze knaller.” Een paar seconden later tovert hij de klassieker Reign in blood van Slayer tevoorschijn. ,,Een must-have voor iedere liefhebber van trash metal. Voor 35 euro is-ie te koop. Zelf ben ik toevallig ook fan van de band die ik live al vele malen aan het werk heb gezien”, aldus Van de Zande.

Organisator Rob van Veenendaal heeft ditmaal de uit 1992 stammende plaat Bone Machine van Tom Waits in de aanbieding. Van Veenendaal: ,,Het gaat om een originele persing, vandaar dat er een prijskaartje van 80 euro aan hangt. Van dit album zijn ook vele illegale versies in de omloop; die zijn ongeveer vier keer zo goedkoop.”

Volledig scherm
Erline Elstak van de Vinylloods uit Dordrecht geldt als een aangename verrassing binnen het vinylwereldje dat in een sterke mate overheerst wordt door mannen © Chris Korsten
Volledig scherm
Je zult op de Enige Echte Bossche Platenbeurs maar net die ene gewilde plaat aantreffen..... © Chris Korsten
Volledig scherm
Organisator Rob van Veenendaal toont een originele plaat van Tom Waits © Chris Korsten
Volledig scherm
Pierre van der Zande, eigenaar van The Record Hustler. © Chris Korsten
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerstboodschap bisschop Gerard de Korte in Den Bosch: internet is open riool van beledigingen

    Kerstbood­schap bisschop Gerard de Korte in Den Bosch: internet is open riool van beledigin­gen

    DEN BOSCH - De kerstboodschap van bisschop Gerard de Korte in de Sint-Jan in Den Bosch maandagavond was vooral een pleidooi voor hoffelijkheid. Daarmee samenhangend sprak hij over de verruwing van omgangsvormen, vooral op digitaal gebied. ’Het internet is in de hedendaagse samenleving, waarin versimpeling en verharding regelmatig de kop opsteken, niet zelden een open riool voor uitingen van discriminatie en andere vormen van beledigingen. Ik pleit nadrukkelijk voor hoffelijkheid en respect. Grofheid en lompheid zijn besmettelijk, maar vriendelijkheid is dat evenzeer’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch