Samen voor Vught wil weten hoe het echt zit met de trillingen door langs denderende treinen en wil die trillingen gedurende tien jaar gaan meten.
Volledig scherm
Samen voor Vught wil weten hoe het echt zit met de trillingen door langs denderende treinen en wil die trillingen gedurende tien jaar gaan meten. © copyright Marc Bolsius

Samen voor Vught wil tien jaar lang trillingen meten langs het spoor: ‘Mensen maken zich zorgen over hun gezondheid’

VUGHT - Een grote groep Vughtenaren maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van toenemende trillingen. Door langs denderende treinen liggen ze wakker en dat heeft gevolgen voor hun gezondheid. Belangenvereniging Samen voor Vught wil daarom weten hoe het echt zit met die trillingen en wil gedurende tien jaar het spoorverkeer continue gaan meten. 

 1. Mogelijk meer geld naar Bossche amateurkunsten, ‘maar geeft u wel even aan ten koste van wie?’
  PREMIUM

  Mogelijk meer geld naar Bossche amateurkun­sten, ‘maar geeft u wel even aan ten koste van wie?’

  DEN BOSCH - Ruim zestien miljoen euro de komende vier jaar voor cultuur in Den Bosch is niet voldoende om aan alle verzoeken van kleine en grote verenigingen en instellingen tegemoet te komen. Door keuzes gaan er dan splinters vallen. Die dan weer opgepikt worden door de politiek. Zo wil een deel van de partijen op initiatief van het CDA dat er meer geld gaat naar de amateurkunsten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Mart Smeets: 'Amerika is prachtig, maar dan krijg je met de mensen te maken'
  Play

  Mart Smeets: 'Amerika is prachtig, maar dan krijg je met de mensen te maken'

 2. Koningin Máxima bezoekt huisartsenpraktijken in Driebergen
  Play

  Koningin Máxima bezoekt huisartsen­prak­tij­ken in Driebergen