Volledig scherm
Twee uur na de overval was het alweer rustig in de Derde Reit. Politie had maar kort nodig voor onderzoek. © Bart Gotink

Schoten gelost in woning aan Derde Reit in Den Bosch

DEN BOSCH - Bij een woning aan de Derde Reit in Den Bosch is zaterdagmiddag geschoten. Twee mannen drongen zich bij de bewoonster naar binnen met een vuurwapen. 

De agenten die eropaf gingen, zijn de mannen net misgelopen. In de woning was geschoten, maar er zijn geen gewonden gevallen. Het duo wordt nog gezocht.

Technisch rechercheurs hebben sporenonderzoek verricht in de woning en de omgeving. Dat duurde echter maar drie kwartier, de woning is inmiddels weer vrijgegeven. Er is buurtonderzoek verricht en gekeken of er misschien camerabeelden zijn.

De aanleiding van het incident lijkt te liggen in een al langer lopend conflict, aldus de politie. ,,We doen daar verder onderzoek naar." Het slachtoffer was na de overval nog te emotioneel om iets te zeggen. Buren houden liever hun mond. 

 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mikkers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mikkers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch