Volledig scherm
De Drakenfontein in Den Bosch zorgde vanochtend voor een boel schuim en frisse geur. © Anouk van Veldhuizen/BD

Schuimende Drakenfontein trakteert voorbijgangers op gratis wasbeurt

DEN BOSCH - Wie nog niet had gedoucht, werd vanochtend bij de Drakenfontein in Den Bosch gratis getrakteerd op een goede schoonmaakbeurt. De oorzaak: schuim in de fontein.

De witte vlokken dwarrelden door de straten en de rotonde voor het centraal station rook naar een zomers fris alpenweitje. Het was niet de eerste keer dat de Drakenfontein te maken kreeg met een onaangekondigde wasbeurt, eerder zorgde zeep ook al voor een schuimspektakel. 

Wie verantwoordelijk is voor de actie, is nog niet bekend.

Volledig scherm
De wind blies witte schuimvlokken de weg op. © Anouk van Veldhuizen/BD
Volledig scherm
De fontein voor station Den Bosch staat vol sop. © Anouk van Veldhuizen/BD
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
  PREMIUM

  Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

  DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.
 2. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

  Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

  DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemdt ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
 3. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch