Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Sieraden gestolen bij juwelier Pieter Jacobs in Den Bosch, bestelauto achtergebleven

DEN BOSCH - Bij juwelier Pieter Jacobs aan de Krullartstraat in Den Bosch is vrijdag in alle vroegte een inbraak gepleegd. De inbrekers kwamen via een beveiligd raam op de eerste verdieping binnen en namen diverse kostbare sieraden mee. Een medewerker is te aangeslagen om een reactie te geven. ,,Daar staat mijn hoofd nu niet naar.”

In de juwelierszaak werden de vitrines door vermoedelijk twee inbrekers ingeslagen. Zij graaiden de sieraden bijeen en stopten deze in zakken. De politie is een onderzoek begonnen en bevestigt dat de juwelier in de loop van de middag aangifte gaat doen.

Inmiddels heeft zich een belangrijke getuige bij de politie gemeld. ,,Maar we zijn uiteraard naar meer getuigen op zoek, dus is er een buurtonderzoek gedaan”, legt een woordvoerder uit.

Camerabeelden

In de omgeving zijn ondertussen camerabeelden opgevraagd. Ook de camerabeelden van de juwelier zelf zijn in beslag genomen. ,,Daarnaast spreken we vandaag met de eigenaar en andere werknemers.”

Volgens de politie is er na de inbraak een bestelauto achtergebleven, deze is in beslag genomen en zal verder worden onderzocht.

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch