Volledig scherm
© Bosch Belang

Slikken of stikken met het zwembad in Den Bosch-West

DEN BOSCH - Raadslid Frans van Valkenburg van coalitiepartij Bosch Belang had al aangekondigd meer duidelijkheid te eisen over een nieuw zwembad in de wijk West. Die aankondiging is omgezet in een motie die de gemeenteraad dinsdag tijdens de behandeling van de begroting 2018 krijgt voorgelegd. 

Voor Van Valkenburg is de maat meer dan vol, hij wil nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 weten wanneer het zwembad er komt, wat de grootte is en waar het zwembad precies komt te liggen.

De vurige wens die Bosch Belang al lange tijd heeft, is in januari 2015 nog eens nadrukkelijk vastgelegd in het bestuursakkoord tussen de vijf coalitiepartijen: Bosch Belang, Rosmalens Belang, VVD, CDA en D66. Daarom accepteert Van Valkenburg het niet dat de gemeente tot nu toe alleen geld heeft gereserveerd en de komende tijd (hoe lang is no onduidelijk) wil gebruiken voor een verkenningsfase waarin de mogelijkheden en onmogelijkheden voor een zwembad op een rij gezet worden. 

Afspraak

Pas na die verkenningsfase komt er een planfase waarbij de gemeenteraad uiteindelijk een voorstel krijgt. Daarmee kiezen sportwethouder Jos van Son en de overige vier coalitiepartijen voor de gebruikelijke weg die is afgesproken bij grote investeringen.

Van Valkenburg weet dat hij met zijn motie met vuur speelt, omdat Bosch Belang een andere weg volgt dan de coalitiepartners. Voor zijn fractie is de maat vol, er liggen al tal van onderzoeken. Zoals het onderzoek uit oktober vorig jaar waar op een rij staat wat een klein en groot bad kost, dat de gemeenten Vught en Heusden (Vlijmen) in de toekomst mee willen betalen en dat het voor de hand ligt dat het nieuwe zwembad ergens op de Schutskamp komt te liggen.

Motie ontraden

Wethouder Van Son (Rosmalens Belang) zal niet van de afgesproken procedures af willen wijken en kan niet anders dan de motie van Bosch Belang dinsdag ontraden. Daarbij zal de wethouder steun krijgen van de vier overige coalitiepartijen.  Maar als Van Valkenburg voet bij stuk houdt en Bosch Belang hem daarbij volgt zou de partij uit de coalitie kunnen stappen. Daarmee verliest de coalitie de meerderheid. Van Valkenburg en Bosch Belang spelen hoog spel, met het zwembad en de coalitie. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.
 1. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.
 2. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitverkocht
  PREMIUM

  Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

  DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch