Volledig scherm
De sloop van verzorgingstehuis Annenborch ligt al enige tijd stil. © copyright Marc Bolsius

Sloop Annenborch Rosmalen nog voor bouwvak hervat

ROSMALEN – De sloop van het voormalige verzorgingshuis De Annenborch aan de Schoolstraat in Rosmalen wordt nog voor de bouwvakvakantie hervat. Dat is de verwachting van wethouder Eric Logister. De sloop ligt sinds de vondst van asbest sinds eind april stil.

De afgelopen maanden zijn gebruikt om te kijken op welke wijze de asbest veilig verwijderd kan worden en welke maatregelen daar voor genomen moeten worden. Volgens Logister is dat overleg zo goed als klaar.

Er werd niet op gerekend dat er asbest zou worden gevonden op het terrein. Want volgens Carina Hak van het bedrijf Hurks dat het plan ontwikkelt en laat uitvoeren is voor het begin van de sloop uitvoerig onderzoek verricht. Bij het slopen zijn in vloeren bij enkele wanden onder het stucwerk strookjes met asbest gevonden. 

  1. Cromvoirtsepad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’
    PREMIUM
    UPDATE

    Cromvoirt­se­pad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’

    VUGHT - Werkschoenen, delen van badkamerkraantjes, spuitbussen, glas, plastic, spijkers en zelfs stukjes asbest. Bewoners hebben de afgelopen dagen al veel opgeruimd, maar het Cromvoirtsepad in Vught ligt nog steeds vol met resten bouwafval. ,,Levensgevaarlijk en te gek voor woorden", aldus de bewoners. Vught heeft de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) ingeschakeld om onderzoek te doen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch