Volledig scherm
Straks kunnen fietsers haaks het spoor over in Orthen. © Sandra Peerenboom

Spoorwegovergang Orthen tijdelijk dicht

ORTHEN - De spoorwegovergang in Orthen gaat maandag 16 juli om 07:30 uur dicht tot en met donderdag 19 juli 16:00 uur. ProRail gaat het ter plekke mogelijk maken dat fietsers voortaan het spoor haaks kunnen passeren. In het verleden zijn op deze spoorwegovergang al meerdere (bijna)-ongelukken gebeurd door fietsers die ten val kwamen door de schuine ligging van de spoorrails ten opzichte van de weg.

Het paaltje ter hoogte van Orthen 241 verdwijnt vrijdag voor een periode van drie maanden. Dit betekent dat de weg Orthen in de richting van Treurenburg open is. Afhankelijk van de effecten tijdens deze drie maanden wordt het paaltje wel óf niet teruggeplaatst.

 Tegelijk met het weghalen van het paaltje plaatst de gemeente ook de zogeheten 'breedtebeperking' van 2.20 meter op de Ertveldweg terug. Dit om vrachtwagens die geen bestemmingsverkeer zijn te weren. Deze  breedtebeperking wordt dinsdag 17 juli geplaatst

  1. Bosschenaar schendt voorwaarden en dreigt alsnog taakstraf te krijgen
    PREMIUM

    Bossche­naar schendt voorwaar­den en dreigt alsnog taakstraf te krijgen

    DEN BOSCH - ,,Meneer kreeg vorig jaar een behoorlijk mooie kans. En die heeft hij niet gegrepen." Dat zei een officier van justitie deze week tijdens een rechtszitting tegen een Bosschenaar (33) die in juni 2017 voor het mishandelen van zijn moeder werd veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur. De officier zei dat hij alsnog aan de slag zou moeten. Want volgens de reclassering heeft hij zich niet gehouden aan enkele bijzondere voorwaarden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch