Volledig scherm
PREMIUM
Glennis Grace zingt in 2013 op het bordes van het Bossche Stadhuis het bruidspaar toe. (Foto Bastionoranje.nl) © bd

Sprookjeshuwelijk met crimineel geld. Had Den Bosch dit kunnen voorkomen?

DEN BOSCH - Het Bossche stadhuis als decor voor een sprookjeshuwelijk van criminelen. Dat je het niet moet willen, is duidelijk. Hoe je het als gemeente kan voorkomen, die vraag blijkt lastiger te beantwoorden.

Ze zitten er toch mee in hun maag in het stadskantoor van Den Bosch. Had de gemeente in 2013 de rode loper uit moeten rollen voor het bruidspaar Faysal L. en Grada K. ? Samen met zangeres Glennis Grace stonden ze op die 4e mei te stralen op het bordes van het Bossche Stadhuis. De witte koets met paarden en de limousines stonden klaar op de Markt voor de rit naar Kasteel Heeswijk, daar werd het huwelijk nog eens bezegeld met een imposante vuurwerkshow.

  1. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

    Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

    DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch