De Snollebollekes. Het optreden tijdens Koningsdag op de Bossche Parade is van de baan.
Volledig scherm
PREMIUM
De Snollebollekes. Het optreden tijdens Koningsdag op de Bossche Parade is van de baan. © ANP Kippa

Stekker uit evenementen; Koningsdag, Rock Around The Jukebox en nog veel meer niet

DEN BOSCH - De evenementenkalender is op z'n kop gezet omdat de overheid tot 1 juni evenementen verbiedt vanwege het coronavirus. Van het Nederlands Speciaalbier Festival in Den Bosch tot de Matthäus Passion in Zaltbommel. En wat nog meer? 

Een gratis optreden van de Snollebollekes op de Parade moest een van de hoogtepunten zijn van Koningsdag in Den Bosch. Maar het complete feest is van de baan. ,,Heel jammer. Maar de gezondheid gaat voor’’, zegt Edward Hendrickx, voorzitter van de stichting Koningsdag ‘-die maandenlang bezig is geweest met de voorbereiding. ,,We hadden alles voor driekwart voorbereid. De laatste weken hebben we het op een laag pitje gezet omdat we rekening hielden met een afgelasting. We wilden ook het risico op kosten verkleinen. Er hangt een prijskaartje aan artiesten die zouden optreden en het is de vraag in hoeverre de verzekering uitkeert.’’

  1. Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?
    COLUMN PLAATS DELICT

    Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?

    Crimineel geld ‘klotst in het rond’ in Brabant, zei burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen vorige week zaterdag in zijn afscheidsinterview. Een dag later bleek het nog erger te zijn: het crimineel geld vlóóg door de lucht. Na een brand in een flatwoning in Den Bosch dwarrelden midden in de nacht van zaterdag op zondag plotseling ontelbare bankbiljetten omlaag. Haastig opgetrommelde politieagenten raapten ze op en stopten ze in vuilniszakken. Of het om tienduizenden euro’s of om honderdduizenden euro’s ging, is niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch