Volledig scherm
Willem Hörmann bespeelt het Vollebregt-orgel in de Sint Cathrienkerk. Hij leverde deze maand een bijdrage aan de serie orgelconcerten. © Olaf Smit

Stephan van de Wijgert bespeelt orgel Sint-Cathrienkerk

DEN BOSCH - Stephan van de Wijgert bespeelt op 25 mei 2019 om 16.00 uur het orgel in de Bossche Sint-Cathrienkerk. Hij beëindigt de serie orgelconcerten. 

Stephan van de Wijgert studeerde orgel onder anderen bij Veronique van den Engh, organist van de Sint-Janskathedraal. Hij is als organist verbonden aan de Amserdamse kerk De Duif. 

Op het programma staan onder meer werken van J.S. Bach en Felix Mendelssohn. 

Het concert duurt een half uur en is gratis toegankelijk. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch