Volledig scherm
De parkeerplaats waar het gebeurde © Google Maps

Stortvloed aan haatreacties na omver getrapte peuter: 'Maar op doodsverwensingen zit niemand te wachten'

ROSMALEN – Het trieste incident van maandag waarbij een 2-jarige peuter in Rosmalen onderuit werd getrapt door een onbekende man, heeft op sociale media een karrenvracht aan haatreacties opgeleverd. Volgens de politie is het begrijpelijk dat de mishandeling bij veel mensen heftige emoties losmaakt, maar 'op doodsverwensingen zit niemand te wachten', zo laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Ondanks de massale aandacht in de media zijn er tot op heden geen bruikbare tips bij de politie binnengekomen. Het enige wat duidelijk is, is dat de dader, een man van rond de vijftig, na zijn daad op zijn damesfiets sprong en richting de Marie Koenenstraat/PC Hooftstraat vluchtte. Daarna is niets meer van hem vernomen.

Aandacht

De mishandeling veroorzaakte een golf van verontwaardiging, vooral op sociale media. Onder vrijwel elk bericht op Facebook kwamen tientallen, zo niet honderden doodsverwensingen en ernstige bedreigingen gericht aan de dader binnen. 

Die reacties heeft de politie ook gezien. ,,Liever krijgen wij reacties die ons leiden naar de dader”, vertelt een woordvoerder. ,,Daar zullen we vandaag op Facebook nog even aandacht voor vragen.”

Impact

Met het 2-jarig jongetje gaat het naar omstandigheden goed, aldus de politie. ,,Maar het is duidelijk dat zoiets de nodige impact heeft. Laten we hopen dat de vele aandacht gaat leiden tot het pakken van de dader.”

Supermarkt Aldi laat weten 'mee te leven' met de moeder en het kind. ,,Onze medewerkers hebben direct en adequaat gehandeld op de ontstane situatie waarna de hulpdiensten het overgenomen hebben", licht een woordvoerder toe.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
  PREMIUM

  Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

  DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.
 2. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

  Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

  DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemdt ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds 's-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
 3. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch