Volledig scherm
De parkeerplaats waar het gebeurde © Google Maps

Stortvloed aan haatreacties na omver getrapte peuter: 'Maar op doodsverwensingen zit niemand te wachten'

ROSMALEN – Het trieste incident van maandag waarbij een 2-jarige peuter in Rosmalen onderuit werd getrapt door een onbekende man, heeft op sociale media een karrenvracht aan haatreacties opgeleverd. Volgens de politie is het begrijpelijk dat de mishandeling bij veel mensen heftige emoties losmaakt, maar 'op doodsverwensingen zit niemand te wachten', zo laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Ondanks de massale aandacht in de media zijn er tot op heden geen bruikbare tips bij de politie binnengekomen. Het enige wat duidelijk is, is dat de dader, een man van rond de vijftig, na zijn daad op zijn damesfiets sprong en richting de Marie Koenenstraat/PC Hooftstraat vluchtte. Daarna is niets meer van hem vernomen.

Aandacht

De mishandeling veroorzaakte een golf van verontwaardiging, vooral op sociale media. Onder vrijwel elk bericht op Facebook kwamen tientallen, zo niet honderden doodsverwensingen en ernstige bedreigingen gericht aan de dader binnen. 

Die reacties heeft de politie ook gezien. ,,Liever krijgen wij reacties die ons leiden naar de dader”, vertelt een woordvoerder. ,,Daar zullen we vandaag op Facebook nog even aandacht voor vragen.”

Impact

Met het 2-jarig jongetje gaat het naar omstandigheden goed, aldus de politie. ,,Maar het is duidelijk dat zoiets de nodige impact heeft. Laten we hopen dat de vele aandacht gaat leiden tot het pakken van de dader.”

Supermarkt Aldi laat weten 'mee te leven' met de moeder en het kind. ,,Onze medewerkers hebben direct en adequaat gehandeld op de ontstane situatie waarna de hulpdiensten het overgenomen hebben", licht een woordvoerder toe.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch