Straatbeeld: Regenboogvlag wappert bij stadhuis Den Bosch: ‘Iedereen mag zichzelf zijn’

Di 8 jan. Een gebaar van ondersteuning aan de lgbt-gemeenschap uit het Bossche stadhuis. Aan de Markt wappert momenteel de regenboogvlag. 

,,Wij hijsen we de regenboogvlag om afstand te nemen van de Nashville-verklaring", zo laat de gemeente via Twitter weten. ,,We zijn een regenboogstad en dat betekent dat iedereen zichzelf mag zijn! Zonder je identiteit of gevoelens te hoeven onderdrukken.”

De afgelopen dagen was er veel gedoe over de verklaring, die door honderden protestantse predikanten en voorgangers is ondertekend. In de verklaring worden homoseksualiteit en transgenders expliciet afgewezen en wordt ook de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen genezen.

Volledig scherm
De regenboogvlag wappert op het stadhuis © Gemeente Den Bosch

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

  1. Samenwerking Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maandelijks ‘Sport Talk’

    Samenwer­king Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maande­lijks ‘Sport Talk’

    DEN BOSCH - Dtv Den Bosch en het Media Leer Park van het Van Maerlant gaan nauw samenwerken. Het Media Leer Park gaat samen met Media Presentaties van eigenaar/presentator Jan Willem van den Akker wekelijks het programma ‘In Gesprek Met’ maken en er komt een nieuw maandelijks sportprogramma. Beide programma’s worden door Van den Akker gepresenteerd en voortaan via Dtv Den Bosch uitgezonden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch