Straatbeeld: Regenboogvlag wappert bij stadhuis Den Bosch: ‘Iedereen mag zichzelf zijn’

Di 8 jan. Een gebaar van ondersteuning aan de lgbt-gemeenschap uit het Bossche stadhuis. Aan de Markt wappert momenteel de regenboogvlag. 

,,Wij hijsen we de regenboogvlag om afstand te nemen van de Nashville-verklaring", zo laat de gemeente via Twitter weten. ,,We zijn een regenboogstad en dat betekent dat iedereen zichzelf mag zijn! Zonder je identiteit of gevoelens te hoeven onderdrukken.”

De afgelopen dagen was er veel gedoe over de verklaring, die door honderden protestantse predikanten en voorgangers is ondertekend. In de verklaring worden homoseksualiteit en transgenders expliciet afgewezen en wordt ook de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen genezen.

Volledig scherm
De regenboogvlag wappert op het stadhuis © Gemeente Den Bosch

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch