Volledig scherm
Elekrische eendjes van de Vlotte Vloot © Olaf Smit

Straatbeeld: Veertien eendjes zwemmen in het water

Do 11 sep. De eerste vier kleurrijke eenden varen al, maar volgend vaarseizoen moet het echt gaan gebeuren. Veertien eenden in net zoveel kleuren kunnen dan geregeld door de binnenstad van Den Bosch varen.

Johan Dingemans heeft de elektrische vaartuigen pas sinds vorige week rondvaren, maar nu al vallen ze op. De eigenaar van de Vlotte Vloot heeft vier eenden rondvaren, en deze winter gaat hij onder nog eens tien eenden een accu zetten. ,,Allemaal in verschillende kleuren en met een net wat andere tekst erop”, aldus Dingemans.

Op de accu kan iemand een uurtje of vier á vijf varen, is het idee. Geen probleem, zegt Dingemans. ,,We kregen juist veel vraag van mensen die juist maar één of twee uurtje willen varen, in plaats van gelijk een dag een sloep te willen huren. Deze elektrische eenden spelen daar op in.” En vanaf de Witte Sieb is met één keer opladen de hele binnenstad wel een beetje te bereiken.

En waarom die kleurrijke eenden? ,,We bestaan dit jaar vijf jaar en dan wil je de vloot toch wel eens verjongen en vernieuwen. Dan vond ik dit wel een geinig project.”

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch