Strakke kantoren langs Villa Zuiderbosch

De eerste ideeën voor kantorenbouw in de tuin van Villa Zuiderbosch in Hintham waren er al in 2008. Nu is er overeenstemming over de bouw van drie moderne gebouwen.

Dit jaar niet meer, maar toch zeker begin volgend jaar wil Van Deursen Group een start maken met de bouw van drie kantoorgebouwen in de tuin van de monumentale Villa Zuiderbosch aan Hintham 152.

Van Deursen is al enige jaren eigenaar van het terrein waar vanaf begin jaren zestig wijnhandel Verlinden was gevestigd. Dat bedrijf verhuisde naar Nieuwkuijk. Van Deursen Group heeft de Bussumse architect Bob Custers de kantoren laten ontwerpen. De modern vormgegeven panden staan in groot contrast met de monumentale witte villa die in 1884 is gebouwd.

Eerste eigenaar en bewoner van dit zomerhuis was de Bossche ondernemer G. Sweens van koffiebranderij De Drie Mollen. De villa is al jaren in gebruik als kantoor en zal dat ook blijven. Naast en schuin achter de villa worden de drie kantoren gebouwd, met aan de achterkant tientallen parkeerplaatsen.

De drie paviljoens worden zeer duurzaam uitgevoerd. De drie gebouwen zijn te schakelen waardoor er ook huurders terechtkunnen die meer vierkante meters willen huren. De vloeroppervlakte kan op deze manier variëren van minimaal 310 tot maximaal 2280 vierkante meter. De parkachtige omgeving van Zuiderbosch, met een aantal wandelpaden en verschillende monumentale bomen, blijft in de nieuwbouwplannen van Van Deursen gehandhaafd.

Volledig scherm
Impressie van de kantoren bij Villa Zuiderbosch. © Paul Roovers

In samenwerking met indebuurt Den Bosch