Volledig scherm
PREMIUM
Het Rodenborch College in Rosmalen. © Paul Roovers/BD

Studieresultaten hebben bij Rodenborch College de prioriteit, sportprestaties staan op plek twee

BDROSMALEN - Het Rodenborch College is voor het tiende schooljaar een Topsport Talentschool. De middelbare school maakt het voor jonge topsporters mogelijk hun school en drukke trainingsschema te combineren. ,,Wij vinden een diploma nog altijd belangrijker dan een gouden medaille op de Olympische Spelen'', zegt conrector René van de Meerendonk, ,,maar een combinatie van beide zou natuurlijk het mooiste zijn.''

De middelbare school sprong tien jaar geleden in het gat dat in de regio ontstond toen het Koning Willem I College in Den Bosch haar LOOT-status (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) verloor. In het begin had de school vijftig leerlingen met een LOOT-status (5 procent van de 900 leerlingen in totaal). Inmiddels is het aantal gegroeid naar 440 leerlingen (meer dan 25 procent van de 1600 leerlingen in totaal).

  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch