Volledig scherm
© ANP XTRA

Supers in Den Bosch op zondagen langer open

DEN BOSCH - Supermarkten in Den Bosch kunnen zich tot later op de avond laten bevoorraden en mogen op zondagen langer open zijn. De gemeente Den Bosch gaat ook de leerlingenvervoerders en de Regiotaxi tijdens de coronacrisis  tegemoet komen. 

Supermarkten in Den Bosch mogen gewoonlijk van 07.00 tot 19.00 uur bevoorraad worden. Op verzoek van de eigenaren worden deze tijden verruimd van 06.00 tot 23.00 uur. Op die manier hebben de supermarkten meer tijd en mogelijkheden om de magazijnen en de schappen te vullen. 

Eerder en langer open

De gemeente komt aan de vraag van verschillende ondernemers tegemoet door de openingstijden voor de zondagen te verlengen van acht uur ’s morgen tot acht uur ’s avonds. Dat was tot aan de corona-uitbraak van 11.00 uur tot 19.00 uur.

Voorschot leerlingenvervoer 

De gemeente blijft de leerlingenvervoerders doorbetalen. Omdat de scholen dicht zijn is er veel minder leerlingenvervoer nodig, alleen voor kinderen van ouderen in vitale beroepen gaat het vervoer door. Vervoerders  komen hierdoor in de in (financiële) problemen. Den Bosch volgt het landelijk advies en gaat tachtig procent als voorschot aan de leerlingenvervoerder doorbetalen. 

Ook de Regiotaxi

Dat geldt ook voor de Regiotaxi die onder anderen ouderen en minder-validen vervoeren. Den Bosch gaat deze vergoeding van tachtig procent achteraf verrekenen met een tegemoetkoming van het Rijk en de provincie.

  1. Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?
    COLUMN PLAATS DELICT

    Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?

    Crimineel geld ‘klotst in het rond’ in Brabant, zei burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen vorige week zaterdag in zijn afscheidsinterview. Een dag later bleek het nog erger te zijn: het crimineel geld vlóóg door de lucht. Na een brand in een flatwoning in Den Bosch dwarrelden midden in de nacht van zaterdag op zondag plotseling ontelbare bankbiljetten omlaag. Haastig opgetrommelde politieagenten raapten ze op en stopten ze in vuilniszakken. Of het om tienduizenden euro’s of om honderdduizenden euro’s ging, is niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch