Volledig scherm
Drumfanfare Exempel uit Empel was zaterdagavond de smaakmaker op de achste editie van de tatoe in Nuland. © K Vdzandt

Taptoe Nuland boeit van begin tot eind

NULAND - De achtste editie van de taptoe Nuland stond zaterdagvond als een huis en klonk als een klok. Het muzikale evenement in het dorpscentrum wist de vele bezoekers van het begin tot het eind te boeien. Met een gezamenlijke vertolking van het Wilhelmus door de vijf deelnemende korpsen werd de taptoe van Nuland zaterdagavond om half twaalf afgesloten. 

Harmonie Union uit Nuland nam 40 jaar geleden het initiatief voor een taptoe in het centrum van het dorp. Bij voorkeur van hoge muzikale kwaliteit en met vermaarde korpsen. Het bestuur van de dorpsharmonie koos er daarom destijds voor om de taptoe maar één keer per vijf jaar te houden. ,,Omdat aan het contracteren van goede kapellen een behoorlijk prijskaartje hangt, dat we niet jaarlijks op kunnen brengen, hebben we daarvoor gekozen", verklaarde Monique van Hal, bestuurslid van Union, zaterdagavond in de pauze.

Glaszuiver

Onmiskenbare blikvanger en smaakmaker van de taptoe in Nuland was dit jaar Exempel. De drumfanfare uit Empel speelde glaszuiver en uiterst synchroon lopend Can you feel it, het muziekstuk waarmee het in 2017 goud won op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Een ovatie van de ruim 500 bezoekers op het sfeervolle, maar matig verlichte, Kerkplein was de terechte beloning voor de Empelse muzikanten.

Goed niveau

Ook de andere deelnemende korpsen aan de taptoe haalden een goed muzikaal niveau. Zoals De Bazuin uit Leerdam, Firebrigade Pipes and Drums uit Gemert, de muzikale talentjes van Jong Exempel en ook Union zelf. 

Quote

Mooi dat de bezoekers zich tijdens ons optreden hebben vermaakt.

Monique van Hal, bestuurslid Union

De organiserende thuisclub speelde met veel succes een medley van hits van Queen. Zoals We will rock you en We are the champions. ,,Wij zijn natuurlijk niet van het niveau van Exempel", gaf Van Hal van Union na afloop ruiterlijk toe. ,,Maar toch mooi dat de bezoekers zich tijdens ons optreden hebben vermaakt."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch