Volledig scherm
PREMIUM
© Freddy Schinkel

Tegenstanders windmolenpark Rosmalen zijn het zat: turbines vér van bewoonde wereld

DEN BOSCH - Áls er al grote aantallen windmolens in de gemeente Den Bosch moeten komen, moeten die turbines verrijzen in de buurt van industriegebieden en grootschalige waterstaatswerken. En dus niet in de directe nabijheid van woonkernen en al helemaal niet in de Rosmalense en Nulandse polder in de directe nabijheid van de Groote Wielen in Rosmalen. 

De vereniging GROEN inZICHT uit deGroote Wielen presenteerde dinsdagavond aan de Bossche politiek het alternatief plan ‘Een leefbare polder’ en pleit daarin voor een windladder: eerst turbines bij industriegebieden, vervolgens in het buitengebied op zeer grote afstand van woonkernen (zo'n 2500 meter) en pas als laatste in het buitengebied op minimaal één kilometer afstand van woonkernen. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch