Volledig scherm
Badplaats IJzeren Man. © Vughts Museum

Tentoonstelling over IJzeren Man Vught verlengd tot 30 juni

VUGHT - De tentoonstelling in DePetrus te Vught over ‘Badplaats IJzeren Man’ trekt veel belangstelling en daarom heeft het Vughts Museum besloten de expositie te verlengen tot en met zondag 30 juni.

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat op de Vughtse Hei zand werd afgegraven voor het Bossche station en de wijk eromheen (’t Zand). Daardoor ontstond een bosmeer dat al snel gebruikt werd als zwembad. Met foto’s en schilderijen wordt het verhaal verteld over deze toeristische attractie, die al voor de Tweede Wereldoorlog in trek was.

De expositie in het Vughts Museum in DePetrus aan de Heuvel 2 in Vught is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur geopend, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

  1. De stad een boost geven, dat willen Bossche jongeren maar al te graag
    PREMIUM

    De stad een boost geven, dat willen Bossche jongeren maar al te graag

    DEN BOSCH - Jongeren hebben vaak goede ideeën die op diverse terreinen kunnen bijdragen tot een verfraaiing of verbetering van de stad. Ze worden helaas lang niet altijd gehoord. Wel bij Cityboost, een jong gemeentelijk platform dat jongerenparticipatie stimuleert onder begeleiding van jongerenwerkers en -ambassadeurs. Bij de tweede editie van Boostival afgelopen zaterdag gaven jonge creatieve geesten hun brainwaves en suggesties prijs.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch