Theater aan de Parade
Volledig scherm
Theater aan de Parade © copyright Marc Bolsius

Theater aan de Parade komt naar theaterliefhebbers toe in plaats van andersom

DEN BOSCH - Musicalster Vajèn van den Bosch in jouw huiskamer? Of Scapino Ballet Rotterdam? Theater aan de Parade gaat optredens van artiesten livestreamen, zodat theaterliefhebbers in deze tijden niet verstoken blijven van kunst en cultuur.

,,Iedereen zit thuis. Wij, maar ook artiesten. En zij willen natuurlijk blijven spelen", zegt Niels Schuller van Theater aan de Parade. En dus kwam het Bossche theater met het idee om artiesten iets op te laten nemen, zodat theaterliefhebbers aan hun trekken kunnen blijven komen: ‘Theater aan de Parade Deelt’. ,,Onze programmeur heeft artiesten benaderd. Zij nemen de optredens vervolgens zelf op en wij monteren het om het uit te kunnen zenden via onze eigen site.”

Meer artiesten

Voor de komende tijd heeft het Theater aan de Parade al verschillende voorstellingen in de planning staan. Woensdagavond bijt cabaretier Kirsten van Teijn om 20.00 uur het spits af. Daarnaast verwacht Schuller deze week optredens van musicalsterren Vajèn van den Bosch en Elindo Avastia te kunnen streamen. ,,En ook Scapino Ballet Rotterdam heeft iets opgenomen. Zij hebben rubrieken zoals ‘Vraag het een danser’ en workout video's opgenomen.” De jeugd kan via Jeugdtheater Artemis voorstellingen zien. Die zijn om 14.30 uur. Als er op een dag een jeugdvoorstelling is, dan is er die avond géén voorstelling voor het oudere publiek. 

Tekst gaat verder onder de foto

Repetitiefoto Scapino Ballet Rotterdam
Volledig scherm
Repetitiefoto Scapino Ballet Rotterdam © Scapino

Schuller hoopt op deze manier theaterliefhebbers nog steeds in hun behoefte te voorzien. Hoeveel mensen uiteindelijk kijken, maakt het theater niet zo heel veel uit. ,,We werken niet met een kijkcijferidee. We willen de mensen gewoon iets aanbieden, zodat ze thuis nog steeds kunnen genieten van het theater.”

Vajèn van den Bosch
Volledig scherm
Vajèn van den Bosch © ANP

In samenwerking met indebuurt Den Bosch