Volledig scherm
Jimi Bellmartin als special guest tijdens een reünie-optreden van Checkpoint Charlie, afgelopen Koningsnacht op de Markt © Chris Korsten

Theatertour Jimi Bellmartin laat nog even op zich wachten

DEN BOSCH/VUGHT - De theatertour Best of Soul Classics van Jimi Bellmartin, die aanvankelijk op deze vrijdagavond in het Theater aan de Parade van start zou zijn gegaan, is voorlopig wegens onvoorziene omstandigheden uitgesteld.

Zélf was-ie er helemaal klaar voor, de inmiddels 70-jarige schier onverwoestbare Nederlands-Molukse James Brown uit Vught. “Maar vanwege redenen die buiten me omgaan, stellen we de trip, met daarin de vertolking van vele bekende soulnummers, gewoon eventjes uit”, aldus de winnaar van de RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior edition 2018.

Zesklapper

Soul King Bellmartin staat deze maand wél een ander heugelijke gebeurtenis te wachten, namelijk de verschijning van zijn cd waar de fans al zo lang naar uitkijken. “Dat wordt een zesklapper waar de stukken vanaf vliegen, let op! De single Make You Believe -een eigen nummer- staat er zeker op. Het enige vraagteken is nog de titel, daar zijn we nog mee aan het worstelen.”

Ondertussen doet Bellmartin er alles aan om zijn conditie op peil te houden. Breed glimlachend: “Onder andere twee keer per week trek in baantjes in het zwembad hier in Vught. De tijdstippen hou ik graag geheim, anders staat dadelijk het hele bad vol met mensen die iets van me willen. Een Meet&Greet is leuk en aardig, maar niet te midden van al dat klotsende zwemwater.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch