Volledig scherm
De zangeres Famke Louise.

Toch een tent op Parade voor optreden van onder andere Famke Louise

DEN BOSCH - Het is de Stichting Koningsdag ’s-Hertogenbosch gelukt om op de Parade een tent te laten plaatsen voor optredens tijdens Koningsnacht- en dag. Famke Louise verzorgt daar op Koningsdag een optreden vanaf 11.00 uur. ,,Met mooi weer was de tent niet nodig geweest. Maar vanwege de voorspelde regen komt er dus een tent’’, aldus organisator Ebert Dollevoet van Top-events.

Volgens Dollevoet kunnen zo'n 3.000 bezoekers terecht in de tent waar alle optredens (onder anderen 2 Unlimited en De Vier Viltjes) gratis toegankelijk zijn. Ook gratis zijn optredens die overdag zijn in een tent die tijdens Koningsnacht- en dag komt te staan op de Markt. 

De optredens van Checkpoint Charlie en Vughtenaar Jimi Bellmartin (winnaar van de The Voice Senior) op Koningsnacht ’s avonds vanaf 19.00 uur zijn vrijwel uitverkocht. Volgens mede-organisator Ruud Bruins (Café P79) zijn van ruim 700 kaarten in totaal zo'n  600 kaarten verkocht voor 20 euro per stuk.

Overdag zijn ook activiteiten in de tent op de Markt die is geregeld door de stichting Markt Evenementen Promotie Bossche Markt. De organisatie is in handen van Top-events. Die zijn gratis toegankelijk. 

De meeste andere optredens in de stad zijn gratis. Dat geldt onder meer voor podia in de Uilenburg en Karrenstraat. Meer informatie kd.db.nl en via deze link. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch