Volledig scherm
PREMIUM
Verkeer in de avondfile. © ANP

Transport en provincie
zien niets in tol
op Brabantse snelweg

Tol heffen op specifiek de drukste snelwegen in Brabant is slecht en werkt contraproductief. Dat stellen gedeputeerde Van der Maat en Transport en Logistiek Nederland in reactie op plannen. 

Het ‘paard achter de wagen spannen’ en ‘contraproductief'. De brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) ziet niets in het 'plan’ om een speciale Brabantse snelwegtax in het leven te roepen. Ook EVO-Fenedex verklaart zich faliekant tegen een specifiek Brabants tolsysteem. ,,Wanneer er tol geheven wordt - en dat gaat in 2023 sowieso gebeuren - moet je dat landelijk invoeren. Dat snijdt het hout. Alléén in Brabant heeft het geen zin”, stelt Snijders van TLN.

  1. Mishandeling met slagroomspuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’
    PREMIUM

    Mishande­ling met slagroom­spuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’

    DEN BOSCH - In politiedossiers zie je de meest uiteenlopende foto’s. Maar een afbeelding van een met bloed besmeurde slagroomspuit is toch apart. Politierechter Donkersloot kreeg ermee te maken tijdens het voorbereiden van een zaak waarbij een 20-jarige man uit Helmond ervan werd verdacht een plaatsgenoot te hebben mishandeld. De verdachte gaf bij zijn aanhouding toe dat hij had geslagen. En tijdens een rechtszitting woensdag in Den Bosch mocht hij uitleggen waarom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch