Volledig scherm
Twee politiewagens waren aanwezig bij sportschool Spierings. © Bart Gotink

Twee mannen aangehouden bij drugsactie in Den Bosch, ook dure Porsche afgepakt

UPDATEDEN BOSCH - Tientallen kilo's hennep zijn gevonden tijdens een drugsactie in Den Bosch. Ook zijn twee Bosschenaren van 44 en 52 jaar aangehouden, omdat zij vermoedelijk betrokken zijn bij handel in softdrugs. 

Tijdens de actiedag werden acht locaties in Den Bosch bezocht waaronder woningen, garageboxen en een sportschool in de wijken Empel, Hintham, de Schutskamp, Orthen en in de Hambaken. In een garagebox in de wijk Hintham werden enkele tientallen kilo’s hennep in beslag genomen.

Bij de actiedag waren ook de Gemeente, Belastingdienst en de Douane betrokken. De politie deed onderzoek naar handel in softdrugs.

Door een onderzoek dat in 2017 startte, zijn twee mannen opgepakt. Het gaat om een 44-jarige en een 52-jarige Bosschenaar. De twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek. 

Afpakken

Om criminelen hun geld te ontnemen, zijn ook meerdere auto’s, waaronder een Porsche Panamera, en sieraden in beslag genomen. Het gaat hoofdzakelijk om dure horloges.

Op een terrein in de Orthen werd tijdens de actie een gestolen Volkswagen Polo teruggevonden die al grotendeels gestript was. Ook lagen daar diverse losse auto-onderdelen. De auto en de onderdelen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.

Fitnesscentrum

Een van de plekken waar de politie een inval deed, was bij sportschool Spierings. Aan de Orthen waren agenten met twee politiewagens aanwezig. Ook hadden ze een speurhond meegenomen. Daar is niks gevonden. 

Volledig scherm
Twee politiewagens zijn aanwezig bij sportschool Spierings. © Bart Gotink
BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Den Bosch