Volledig scherm
Foto ter illustratie © Politie

Twee mannen uit Deurningen en Den Bosch aangehouden en 380.000 aan contanten gevonden in witwasonderzoek

DEURNINGEN / DEN BOSCH - Bij een witwasonderzoek heeft de politie afgelopen dinsdag een 59-jarige man uit Deurningen en een 49-jarige man uit Den bosch aangehouden. Bij de aanhouding van de man uit Den Bosch werd 380.000 euro in contanten gevonden. De mannen zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. 

Onder het gezag van het Landelijk Parket deed de Dienst Landelijke Recherche onderzoek naar ondergronds bankieren. In het kader van dit onderzoek vonden er op dinsdag 14 mei invallen plaats in panden in Den Bosch, Deurningen en Enschede. Eerder in dit onderzoek werden er ook al grote hoeveelheden contant geld in beslag genomen. 

De twee mannen worden beiden verdacht van witwassen via een Syrisch ondergronds bankier netwerk. Op deze manier proberen criminelen vermogen buiten het zicht van de overheid te houden en verplaatsen ze het geld, zonder dit fysiek te verplaatsen. 

  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch