Volledig scherm
Hotel Terminus is voorlopig een pension voor arbeidsmigranten. © Marc Bolsius

Verbouwing hotel Terminus bij Bosch station uitgesteld: ‘In alle rust praten met gemeente’

DEN BOSCH -Het voormalige hotel Terminus aan de Bossche Boschveldweg blijft voorlopig in gebruik als pension. Eigenaar David van Brakel zei begin vorig jaar in het Brabants Dagblad dat het gebouw begin dit jaar ingrijpend zou worden verbouwd tot een nieuw hotel. Maar dat is nog niet het geval.

,,Begin juni zal er meer duidelijk zijn. In de tussentijd kan en wil ik nog niks loslaten; ook om de gesprekken met de gemeente in alle rust te kunnen laten plaatsvinden’’, aldus Van Brakel.

Geen  bouwvergunning aangevraagd

Volgens de gemeente is nog geen bouwvergunning aangevraagd en wordt het gebouw nog steeds gebruikt voor ‘de huisvesting van arbeidsmigranten op basis van logies’.

Van Brakel kocht het voormalige hotel begin vorig jaar van vastgoedontwikkelaar David Damen, die het op zijn beurt vorig jaar weer kocht van Jacqueline van der Meulen-Van Tilborg.

Van Brakel zei in april vorig jaar in het Brabants Dagblad dat twee Bossche horeca-ondernemers interesse hadden getoond om het hotel te leiden als een boetiekhotel in de hogere klasse. En voor het horeca-gedeelte buiten het hotel zei hij in gesprek te zijn met een andere Bossche horeca-ondernemer.

‘Serieuze opwaardering’

Hij zei al jarenlang te vinden dat het gebouw en de directe omgeving ‘een serieuze opwaardering verdienen’. Dat zou hij willen bespreken met de gemeente. Ook zou hij nagaan wat de mogelijkheden zijn om het gebouw waarin ook een pub was gevestigd, te verbouwen. Hij zou een deel van de gevel door willen laten breken en hotelkamers laten realiseren in een vierkante vorm met in het midden een binnentuin met terras. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch