Volledig scherm

Verkiezingsdebat Broed en RUW over sociale stad

DEN BOSCH -  Broed en stichting Vrienden van Broed organiseert voor 19 maart een eerste van een reeks discussiebijeenkomsten over de vraag hoe sociaal  de stad Den Bosch eigenlijk is. 

Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart staat de eerste editie in het teken daarvan: BroedOntmoet Politici. Een ontmoeting met vertegenwoordigers van politieke partijen die de stad vertegenwoordigen in de raad. Tijdens het interactieve debat komen thema's aan bod zoalsWat is een sociale stad? Welke maatschappelijke problemen staan bovenaan de agenda? Wat is de rol van de gemeente? Wie hebben we nog meer voor nodig voor de missie? En wat is hun rol dan? 

Het debat is in de Stadsbibliotheek om 19.30 uur. Aanmelden kan via Facebook.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Windpark Rietvelden NEE bij rechter: ,,Wij willen die molens daar nou eenmaal niet”
    PREMIUM

    Windpark Rietvelden NEE bij rechter: ,,Wij willen die molens daar nou eenmaal niet”

    DEN BOSCH - ,,Ik woon straks in een soort molenbos”, zegt de heer Vorselen. ,,Achter mijn huis een windmolen en als ik straks naar links kijk nog eens drie. De gemeente Den Bosch heeft ooit veel geld gepompt in het natuurgebied. Er vliegen lepelaars over mijn huis, er zitten prachtige ijsvogeltjes en kleine vleermuizen zoeken een plekje in de hooimijt. Ik snap er niets van. Die hoge molens staan straks tussen de huizen en de natuur in.” Eén van de omwonenden van de voorlopig nog vier geplande windturbines bij en om industrieterrein De Rietvelden in Den Bosch hield gisteren een vurig pleidooi bij de rechtbank van Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch