Volledig scherm
Verloskundige Jef Mennens. © copyright Marc Bolsius

Verloskundige Jef is dól op al die hormonale zwangeren

DEN BOSCH - Op zijn diploma staat ‘vroedvrouw’. En een mán? Als verloskundige? Het is de vraag die Jef Mennens (38) uit Hintham het meest hoort. ,,Toen ik vijftien jaar geleden in Den Bosch kwam werken, waren er nog twee mannen, in Boxtel en in Schijndel. Maar inmiddels ben ik de enige." 

Mennens: ,,Je ziet ook steeds minder mannelijke gynaecologen. Tja, wat moet ik ervan zeggen, ik ben een man ja. En ik heb dit beroep. En dat is ontzettend leuk.” Hij denkt dat-ie ongeveer achthonderd baby’s ter wereld bracht en bij nog eens zo’n duizend bevallingen aanwezig was.

,,Je maakt van alles mee. Vrouwen die woedend worden tijdens een bevalling, in de haast op weg naar het ziekenhuis met je verlostas over zo’n stom parkeerpaaltje struikelen. Ik ben bang voor honden en heb eens een bevalling gedaan terwijl een Duitse herder vrolijk naast me stond te kwispelen. Drie vrouwen die in tien minuten bellen dat de bevalling begonnen is: niet handig. Of dat je net lekker in bad zit en er belt een zwangere met persdrang. Dan zit je drie minuten later in de auto, hoor!”

In het Brabants Dagblad van woensdag, editie Den Bosch, een uitgebreid interview met Jef Mennens.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch