Jules Odekerken.
Volledig scherm
PREMIUM
Jules Odekerken. © Familie Jules Odekerken

Verminkt gedumpt op vuinisbelt in Thailand: wie was de vermoorde Jules Odekerken (46)?

Jules Odekerken (46) uit Vught werd op 17 november 2003 vermoord in Thailand waar hij woonde met zijn gezin. Afgelopen dinsdagavond werd zijn moordenaar opgepakt. Maar wie was Jules Odekerken en waar ging het voor hem mis?

Odekerken wordt op 20 april 1957 geboren in Den Bosch en groeit op in Vught. Daar gaat hij naar het Maurick College waar hij zijn VWO-diploma haalt om vervolgens in Eindhoven bedrijfskunde te gaan studeren. Na zijn studie richt hij met twee studievrienden het bedrijf computer- en softwarebedrijf Uninfo op. Hij is een man met veel hobby's. Zo staat hij regelmatig op de piste, maar houdt hij ook van klimmen, paardrijden, golfen en uitgaan met vrienden.

Tot dat moment gaat alles voor de wind voor Odekerken, maar op 26-jarige leeftijd sterft zijn vader. Hij besluit te gaan reizen. Zo bezoekt hij Amerika en Azië. Dat laatste continent blijkt een onweerstaanbare aantrekkingskracht te hebben op Odekerken, wellicht door de Javaanse roots van zijn moeder. Hij besluit zijn aandeel te verkopen in Uninfo. Met een nieuw bedrijf, SATC, treedt hij op als tussenpersoon tussen Nederland en Azië.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch