Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het Sint-Janslyceum kijken naar de film, de fanfare maakt muziek. © Roel van der Aa

Veteranen op Sint-Janslyceum: ‘We willen de jeugd graag leren wat een veteraan nou precies is’

DEN BOSCH - Wat is nu eigenlijk precies een oorlogsveteraan? Deze vraag stond gisteren centraal in het Bossche Sint-Janslyceum tijdens een bezoek van oorlogsveteranen.

Quote

Dit heeft indruk gemaakt

Jacky Stuiver (16), Leerling

,,Dit heeft indruk gemaakt”, zegt Jacky Stuiver (16), leerling van het Sint-Janslyceum. ,,Vooraf dacht ik: iedereen heeft een leger, dat is niet speciaal. Maar mijn beeld is veranderd, het is allemaal hartstikke interessant.”

Zo heeft de komst van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ precies het gewenste effect. De derdejaars mavo- en havoleerlingen keken naar de voorstelling The Battle, een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag. Tegelijkertijd zorgde de fanfare voor de muzikale omlijsting. ,,We willen de jeugd graag leren wat een veteraan nou precies is”, zegt Willem-Jan Visser, sergeant en onderdeel van de fanfare.

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch