Volledig scherm
Noortje Blikkendaal van De Ark van Noach met juryleden Eddy van Doorn (bestuurder Reinier van Arkel) en Joke Zwanikken. © Reinier van Arkel

Vier initiatieven betere zorg beloond met Goos Zwanikkenprijs

DEN BOSCH - Twaalf ideeën dongen dit jaar mee naar de Goos Zwanikkenprijs. Vier ideeën voor betere zorg werden beloond met een geldprijs van 500 euro. 

De ideeën hebben als gezamenlijk doel om het herstelproces van cliënten te verbeteren, meedoen in de maatschappij te stimuleren én de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Voor clienten  van Vroegtijdige Interventie Psychose (VIP) en FACT-team Zuid-Oost wordt van het geld een beweegchallenge georganiseerd. Tien weken op rij wordt gewandeld door Het Bossche Broek. 

Ook dierenopvang De Ark van Noach valt in de prijzen. Het is een initiatief om de huisdieren op te vangen van (in crisis) opgenomen mensen.

De gesloten forensisch psychiatrische afdeling De Coornhert gebruikt het geld voor  een workshop tapas maken met –diner. Cliënten mogen daarvoor gasten uitnodigen. 

Een geldbedrag is er ook maatschappelijk steunpunt De Stijl in de Muntel. Het wordt gebruikt om een middag te organiseren met leuke ontspannende bezigheden voor cliënten én vrijwilligers.

Goos Zwanikken was 25 jaar geneesheer-directeur van het voormalig psychiatrisch ziekenhuis Voorburg.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch