Volledig scherm
© Bart Hoogveld

Vijf elektrische deelauto’s in Vught

VUGHT - Vijf elektrische deelauto’s die via een app te reserveren zijn zijn vanaf zaterdag beschikbaar in Vught. Wethouder Van de Ven maakt dan de eerste proefrit met een van de deelauto’s.

Om van de auto’s gebruik te kunnen maken is een abonnement nodig., maar zaterdag kunnen er gratis proefritten worden gemaakt. De wagens maken deel uit van het initiatief Samen Slim Rijden dat is opgestart door VET Vught . De gemeente Vught ondersteunt het initiatief.

De vijf auto’s krijgen een vaste plek in de gemeente. Ze staan aan het Oranjepad, op de hoek Kampdijklaan/Willem de Zwijgerlaan, aan de Druivenkas, de Van Heurnlaan en de De van der Schuerenlaan.

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch