Op safari, Krék nie gek.
Volledig scherm
Op safari, Krék nie gek. © Rianne van der Biezen

Vinkel pakt groots uit bij optocht ondanks tegenslag

VINKEL - Een andere route, een andere startplaats en door de afgelasting vanwege de storm een andere dag. Het pakte allemaal goed uit voor de optocht in Vinkel. De eerste reacties op de nieuwe aanpak zijn positief. Het niveau van de wagens oversteeg dat van voorgaande jaren waarin de zogenoemde zuipkarren dreigden te gaan overheersen. Dankzij een subsidie.

Quote

Het is echt druk langs de route

Richard van Lokven, Deelnemer

De afgelopen jaren stonden er steeds minder toeschouwers langs de route en werden de praalwagens bijna verdrongen door zuipkarren. Die twee zaken heeft de organisatie in Vinkel aangepakt en dat was te merken. Ondanks dat de carnavalsstoet dit jaar op maandagochtend al vroeg door het dorp trok stonden een groot aantal belangstellenden langs de route de kleurige sliert wagens te bekijken. ,,Het is echt druk langs de route”, zegt Richard van Lokven, een van de deelnemers. ,,Minder stukken ook op de route waar helemaal niemand staat”. De optocht start dit jaar vanaf het sportpark en is ingekort zodat de kijkers dichter bij elkaar staan.

Subsidie voor jongeren

Maar dat is niet de enige verandering. ,,Alle jeugd- en jongerengroepen die dit jaar een echte praalwagen gingen bouwen hebben driehonderdvijftig euro van stichting Kafland ontvangen om zo de kosten van het bouwen te drukken”, zegt Mark van der Lee, lid van het bestuur van stichting Kafland. ,,Dit bedrag kregen ze in de vorm van bonnen waarmee ze verf, gaas en andere materialen konden aanschaffen. Het was dus niet bedoeld voor drank, chips of friet. En dat is zeer positief ontvangen, en ook zeker te zien aan de mooie wagens die dit jaar meerijden”.

Quote

Dit bedrag kregen ze in de vorm van bonnen waarmee ze verf, gaas en andere materialen konden aanschaf­fen

Mark van der Lee, Stichting Kafland

Thema’s

Uiteenlopende thema’s ook dit jaar. Lokale politiek over Heesch West, het stikstofprobleem, maar ook Carnaval vieren in je eigen nest en niet in Oeteldonk. Het was er allemaal en maakte de optocht voor de toeschouwers interessant.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch