Volledig scherm
De vlag van de Europese Unie. Voortaan ook in Brabant. © ANP XTRA

Vlagvertoon: Europese vlag prominent in Statenzaal Brabant

DEN BOSCH - Naast de Brabantse vlag komt binnenkort er binnenkort ook een Europese vlag te hangen de Statenzaal van het provinciehuis in Den Bosch. Dat hebben Provinciale Staten besloten. Maar helemaal zonder slag of stoot is dat besluit niet genomen.

Het idee van de vlag komt van D66-raadslid Arend Meijer, als vervolg op het in april genomen besluit om de Nederlandse vlag ‘prominent’ in de vergaderzaal van de Brabantse volksvertegenwoordiging neer te zetten. En dat was dan weer een gevolg van de discussie over het plaatsen van een vlag in de Tweede Kamer.

Niet elk Statenlid was overtuigd van nut en noodzaak van dit voorstel. Niet helemaal onverwacht liet Patricia van der Kammen van de PVV weten dat ‘Brabant moet stoppen met buigen voor Brussel’.

Paranka Surminski van de Partij voor de Dieren was ook tegen, maar dan om een andere reden: ,,Wij zijn tegen elk vlagvertoon. Zo worden problemen niet opgelost.’’

Uiteindelijke stemden achttien van de 49 aanwezige Statenleden tegen het voorstel. Nog dit najaar wordt de Europese vlag naast de al aanwezige Nederlandse driekleur en het Brabants Bont geplaatst.

 1. ‘Verschillende partijen’ willen pand warenhuis Robbies huren: ‘Ze zijn van buiten Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Verschil­len­de partijen’ willen pand warenhuis Robbies huren: ‘Ze zijn van buiten Den Bosch’

  DEN BOSCH - ‘Verschillende partijen van buiten Den Bosch‘ hebben belangstelling om het pand aan de Bossche Verwersstraat te huren waar warenhuis Robbies in de loop van deze maand definitief stopt. ,,Ze willen een combinatie van winkel en horeca. Ik verwacht dat er voor de zomer een nieuwe huurder is’’, zegt Bart van Hoof, directeur van vastgoedbelegger en ontwikkelaar Built to Build dat eigenaar is van het pand.
 2. Het onbekende verhaal van de witte bussen tijdens Tweede Wereldoorlog
  PREMIUM

  Het onbekende verhaal van de witte bussen tijdens Tweede Wereldoor­log

  ROSMALEN - 'Linksaf betekende de vrijheid, rechtsaf dat we opnieuw opgesloten zouden worden. We gingen ... linksaf! Plotseling klonk het bevel: Terug! Tegenstribbelend werd dit bevel uitgevoerd. Gelukkig waren we nog steeds buiten de poort. Eindelijk, daar kwamen de grote witte bussen. Een enorm gejuich barstte los.' Een citaat van een gevangene uit het boek 'Met witte bussen naar de vrijheid' waar schrijver Arie Wolfert zondag over vertelt in Rosmalen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch