Volledig scherm
PREMIUM
Het Inclusieve Park. © Marc Brink/BD

Vlonders en ponton Inclusieve Park blijven nog even

DEN BOSCH - De houten vlonders en ponton zouden op 31 oktober verdwijnen uit het Zuid-Willemspark. Maar de voorzieningen - om te testen hoe toegankelijk Den Bosch is - blijven nog tot eind volgende maand.

Sinds begin september leiden houten vlonders naar een houten ponton die in het water drijft. Het is onderdeel van Het Inclusieve Park waarmee de Bossche ontwerper Wouter Corvers wil nagaan hoe toegankelijk de Bossche binnenstad is en hoe je dat kunt verbeteren voor bijvoorbeeld ouderen en slechtzienden. ,,De vlonders en ponton blijven langer liggen zodat meer belangstellenden poolshoogte kunnen nemen. Van de week was hier bijvoorbeeld nog een wethouder uit Winterswijk’’, zegt Corvers.

 1. Farmers Defence Force betreurt kwetsen mensen met uitspraak over nazi-Duitsland en Jodenvervolging

  Farmers Defence Force betreurt kwetsen mensen met uitspraak over na­zi-Duits­land en Jodenver­vol­ging

  Het bestuur van Farmers Defence Force (FDF) betreurt het dat mensen zijn gekwetst door de uitspraken die hun voorman Mark van den Oever vrijdag heeft gedaan. Van den Oever vergeleek de manier waarop boeren worden behandeld met nazi-Duitsland, ,,waar een kleine meerderheid het voor de rest bepaalde” en haalde ook de Jodenvervolging aan. Wel zegt het bestuur de actiegroep over die uitspraken dat ‘een aantal vergelijkingen zorgelijke overeenkomsten vertonen’.
 2. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
  PREMIUM

  Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

  ‘Een kansloze actie van de politie’, noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters gisteravond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch