Volledig scherm
Archiefbeeld van de Volkskerstzang drie jaar geleden © Chris Korsten

Voor dertigste keer Volkskerstzang in provinciehuis

DEN BOSCH - In het provinciehuis is zondag 16 december de traditionele Volkskerstzang.

Het is voor de dertigste keer dat het evenement wordt georganiseerd. Op zondag 16 december zijn het Gemengd Koor 's-Hertogenbosch en harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt de muzikale pijlers. 

Ook de Stadspijpers van ’s-Hertogenbosch en sopraan Roos van der Sanden verlenen dit jaar hun medewerking. 

Zoals gebruikelijk leest commissaris van de koning Wim van de Donk het kerstevangelie voor.

Het thema van de Volkskerstzang  2018 is ‘Leven toevoegen aan de dagen’. Dit is een gedeelte van een veel gehoorde uitspraak bij Hospice de Duinsche Hoeve in Rosmalen, die aansluit bij het streven van de zorgverleners van deze kleinschalige instelling.  De vrijwillige bijdrage die bezoekers van de kerstzang via de collecte doneren komt dit jaar ten goede aan het hospice. 

Programmaboekjes zijn alleen nog voorhanden in het provinciehuis op de dag van het concert dat duurt van 16.30 tot ongeveer 17.45 uur. De toegang is gratis. 

  1. Restaurant Croy sluit snel restaurant  in Den Bosch: ‘Zaak loopt minder goed dan verwacht’
    PREMIUM

    Restaurant Croy sluit snel restaurant in Den Bosch: ‘Zaak loopt minder goed dan verwacht’

    DEN BOSCH - Restaurant Croy, gevestigd aan de Pettelaarse Schans in Den Bosch, sluit zondag voorgoed de deuren. Bedrijfsmakelaar Ries Willems die op zoek is naar een nieuwe huurder zei onlangs in het Brabants Dagblad dat ze zaak ‘minder goed loopt dan verwacht’. Volgens hem eindigt het huurcontract pas in november. ,,Maar gezien de kosten vindt de huurder het beter om eerder te stoppen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch