Chauffeur Frank van Esch, van transportbedrijf Brouwers, wordt verzocht om buiten koffie te drinken in verband met het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Chauffeur Frank van Esch, van transportbedrijf Brouwers, wordt verzocht om buiten koffie te drinken in verband met het coronavirus. © Marc Bolsius

Vrachtwagenchauffeur ‘komt het virus echt niet verspreiden’

DEN BOSCH/HEDEL - Een bak koffie, even naar het toilet of snel de handen wassen bij de klant: dat zit er voor vrachtwagenchauffeur in de tijd van corona niet in. Bedrijven houden de chauffeur liever buiten de deur. ,,Dan zoek ik, terwijl ik wacht, maar even een boompje op. Al zijn die schaars op een industrieterrein.’’

Als Frank van Esch normaal zijn lading bij klanten komt lossen, gaat hij binnen meteen even naar het toilet en pakt hij een beker koffie uit de automaat. Maar dat zit er voorlopig niet meer in, weet de vrachtwagenchauffeur van Brouwers Transport uit Den Bosch de afgelopen weken. Veel bedrijven houden hem buiten de deur. ,,Het menselijke aspect is verdwenen.”

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch