Volledig scherm
© Thinkstock

Vrijspraak voor 'opzettelijk' ongeluk in Uden door mannen uit Zeeland en Helmond

DEN BOSCH - Een vreemd ongeluk in Uden in augustus vorig jaar is volgens de rechtbank geen poging tot doodslag geweest door twee collega’s die een vrouw te hulp schoten die zich bedreigd voelde door haar ex. Zowel Frank B (25) uit Zeeland als Gerard van L. (36) uit Helmond worden vrijgesproken.

De twee zagen, na een eerdere confrontatie een dag eerder, net buiten Uden de auto van de belager van een vriendin. Ze reden achter hem aan, maar hij kreeg een ongeluk. Hij is toen weinig zachtzinnig uit de auto gehaald. De man zelf zegt dat hij werd opgejaagd en dat de twee het ongeluk veroorzaakten. Dat dacht het OM ook en eiste 3,5 jaar cel tegen bestuurder B. en tachtig uur werkstraf voor Van L. De rechtbank ziet te weinig bewijs.

  1. Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    DEN BOSCH – Burgemeester Jack Mikkers gaf bij zijn intrede in Den Bosch aan onder de huid van de stad en de inwoners te willen kruipen. Dat is de afgelopen weken begonnen met een stadstour: op bezoek bij allerlei bedrijven en instellingen en nader kennismaken met de politieke partijen op steeds weer een andere plaats in de gemeente. Die inburgering krijgt dinsdag 28 november een vervolg in een (nieuwe) talkshow in de Verkadefabriek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch