Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Vught neemt deel aan landelijke pilot ‘Scheiden zonder schade’

VUGHT - Uit landelijke cijfers blijkt dat veel jeugdigen in de jeugdzorg te maken hebben met een hele moeilijke scheiding. De schade voor deze kinderen en de maatschappij is groot. Een reden voor de gemeente Vught om deel te nemen aan de landelijke pilot ‘Scheiden zonder schade’.

Volgens de gemeente kan de schade die kinderen bij een scheiding oplopen voorkomen of in ieder geval verminderd worden door ouders vroegtijdig te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aandachtsfunctionaris scheidingen, de inzet van een neutrale gezinsvertegenwoordiger en/of directe ondersteuning van ouders. 

Startbijeenkomst

Eind augustus vond de startbijeenkomst van de landelijke pilot plaats. Ruim honderd vertegenwoordigers van gemeenten en diverse betrokken organisaties waren hierbij aanwezig.

Verscheurd tussen twee mensen

De komende maanden kijkt Vught hoe, waar en met wie de gemeente vroegtijdig de juiste ondersteuning kan inzetten. ‘Ondersteuning die kan voorkomen dat een scheiding een heel complexe scheiding wordt. Want ouders kunnen door hun eigen conflicten de belangen van hun kind(eren) niet altijd zien en behartigen. Kinderen voelen zich niet meer veilig en voelen zich verscheurd tussen twee mensen waar zij van houden. Het schaadt de kinderen in hun ontwikkeling', luidt de visie van Vught. 

  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch