Dominee Erica Scheenstra in de Grote Kerk. Zij levert een bijdrage aan 'Vuur op de Parade'.
Volledig scherm
Dominee Erica Scheenstra in de Grote Kerk. Zij levert een bijdrage aan 'Vuur op de Parade'. © Ivo van Harmelen

Vuur op de Parade; podium bij Sint-Jan geschrapt, wel programma via Facebook en YouTube

DEN BOSCH - Het podium dat aanstaande paaszaterdag voor de eerste live-editie van ‘Vuur op de Parade’ bij de Sint-Jan zou staan is vanwege de coronamaatregelen geschrapt. Maar de Stichting Vonk en Vlam en het Beraad van Kerken zorgen voor een alternatief dat ’s avonds vanaf 19.30 uur is te volgen via Facebook en YouTube.

Het programma dat zo'n 20 minuten duurt is bedoeld als ‘een muzikale gebeurtenis, met een boodschap’, die inwoners van Den Bosch ‘op een bijzondere manier kan verbinden en zorgt dat dromen en licht zich delen en verspreiden’.

,,De bijzondere omstandigheden van deze tijd zorgden voor het stopzetten van alle voorbereiding voor de eerste live-editie van ‘Vuur op de Parade’. Het knaagde aan de organisatie’’, aldus woordvoerder Ivo van Harmelen.

Creatief team

De afgelopen dagen ging een creatief team met koningshuisdeskundige Rick Evers op pad om een online editie van het evenement te maken. Onlangs zijn opnamen gemaakt van bisschop de Korte bij de Sint-Jan (‘Hij neemt iedereen mee in het verhaal rond Pasen’). In de Grote Kerk zijn opnamen gemaakt van dominee Erica Scheenstra. Leden van het pop- en gospelkoor Spirit zijn via hun smartphone te zien en te horen. Ook zijn er bijdragen van leden van de Vooropleiding Hedendaagse Dans waarvoor opnamen zijn gemaakt op verschillende locaties in de stad. Martha Lem en actrice/zangeres Eefje Jansen verzorgen ook een optreden.

‘Vuur op de Parade’ op zaterdag vanaf 19.30 uur te volgen www.facebook.com/vuuropdeparade

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch